Raision vai Turun kirjasto?

Itse pidän kummastakin,mutta niissä on hiuksenhienoja eroja jotk saavat toisen hieman parempaan valoon.Tässä muutama esimerkki jotka olen itse pannut merkille.

Raision kirjaston hyvät puolet: Se on selkeä. Hyllyt ovat siistissä rivissä ja päädyissä on laput joista tietää mitä missäkin hyllyssä on. Kirjoja on riittämiin. Musiikki osasto on lähellä ihan yläkerrassa. Paikka on kaikin puolin viihtyisä ja joka kuukausi siellä vaihtuu teema. Nyt siellä on motocross teema eli sinne on tuotu lehtileikkeitä kilpailijoista ja pari motocross pyörää.

Turun kirjaston hyvät puolet: Se on iso ja juuri kunnostettu. Kirjoja on joka ikäryhmälle paljon. Löhöily paikkoja ja pöytiä on paljon. Kirjasto on sisältä moderni ja viihtyisä. Lasten osasto on lasten mieleen ja aikuisten aikuisten mieleen. Elokuvia ja tietokirjoja on valtavasti. Himottu hylly on loistava idea. Useat uutuus kirjat tulevat nopeasti hyllyihin.Erikielisiä kirjoja on valtavasti.

Raision kirjaston huonot puolet: Palautettu hylly täydennetään hyvin harvoin. Kirjastoon ei tule uutuus kirjoja niin nopeasti, kuin johonkin muuhun kirjastoon. Aikuisten osasto on sekava. Löhöily tilaa ei ole paljoa niin kuin ei pöytiäkään. Nuorten romantiikka kirjoja on hyvin niukasti ja fantasia kirjoja joista itse pidän ei myöskään ole paljoa. Englannin ja ruotsinkielisiä kirjoja on vain muutamia.

Turun kirjaston huonot puolet: Lainaus pisteitä on hyvin vähän. Kirjastossa on usein meluisaa, mikä saattaa johtua kirjaston koosta. Kirjaston aikuisten puolelta ei mena löytää yhtään mitään nopeasti. Musiikki osasto on kaukana. Himottu hyllyssä olevat kirjat eivät tule tarpeeksi nopeasti lainattavaksi.

Kas näin. Minusta molemmissa on hyviä ja huonoja puolia. Taidan itse kääntyä Turun kirjaston puoleen, mutta Raisio ei häviä paljolla. Esimerkiksi löysin Raisiosta tämän kuolemattomat sarjan kirjan mitä en ole kovallakaan etsimisellä löytänyt Turusta.

WP_000373-normal.jpg

Monster High sarjan viimeisen osan taas löysin Turusta. En ole nähnyt yhtäkään sarjan kirjaa Raisiossa.

WP_000357-normal.jpg

Myös tämän löysin Turun kirjastosta 2 viikko aikaisemmin,kuin Raison.

WP_000376-normal.jpg

Harry Pottereita taas on molemmissa aina.:)

WP_000377-normal.jpg

Huh. Nyt kun on kirjoitettu kirjoista voisin kertoa eilisestä peli-illasta. Serkkuni tuli meille siis englannin kurssinsa jälkeen. Molemmat pidämme peleistä ja pelaammekin usein toisiamme vastaan. Aloitimme tälläisellä jännällä pelillä, jonka äiti oli löytänyt penkoessaan vinttiä.

wilma%20001-normal.jpg

Pelissä oli tarkoitus saada 2 viiden nappulan riviä. Rivit koottiin korttien avulla. Kuulostaa varmaan hankalalta, mutta se on oikeasti tosi helppo peli ymmärtää. Meille tuli siinä tasapeli. Molemmat voitti kerran. Sitten pelasimme Monopolia. Niin...Tuota, se ei mennyt oikein niin kuin piti. Serkku voitti häpeällisen suurilla luvuilla. Peli kesti vain TUNNIN!

wilma%20002-normal.jpg

Lopuksi menimme koneelle ja aloimme pelata Lego Racers peliä. Kuulostaa ehkä hieman lapselliselta, mutta pelaamme sitä melkein joka kerta kun serkut on käymässä xd

wilma%20003-normal.jpg

Serkku lähti siinä 7 aikoihin tyylikkäästi autollaan. Epistääää!!! Minäkin haluun auton. Serkku sai ajokortin siinä joulun jälkeen ja nyt se pääsee kaikkialle autolla. Mun pitää vielä tyytyä pyörään, bussiin ja kinuttuihin kyyteihin xp Mulla on kylläkin selkeä visio ekasta autosta!