Jeee!!!

Olen niin iloinen! Olee ole oleeeeeee ole...

Muistatte varmaan, kun tässä viikko sitten postailin elokuvista ja valitin siitä, että eräs elokuva ei tule oman paikkakuntani elokuvateatteriin. Noo olen siitä lähtien aina välillä pitänyt pienen hiljaisen hetken...(hieman liioittelua, mutta normaalia minun suhteeni) Tänään eräs ystäväni kertoi minulle,että olen erehtynyt! Hän tiesi minun rakastavan sitä kirjasarjaa josta elokuva oli tehty ja oli alkanut tutkimaan asiaa. Kävi ilmi, että olin lukenut jotenkin oudosti väärin ja elokuva tuleekin tänne omalle kotipaikkakunnalleni. JEEE!!!

Rakas elokuvani: Varjojen kaupungit, Luukaupunki on koko ensi viikon elokuvateattereissa ja menen katsomaan sen!  Tästä en aio jäädä pois!!!!

Tajusin myös erään hauskan jutun. Tämä ihana elokuva perustuu siis kirjasarjaan. Kyseisessä kirjasarjassa on ilmestynyt 5 kirjaa ja yksi on tuloillaan. Jos he aikovat tehdä kaikista kirjoista elokuvan, niitä pitäisi olla 6. Veikkaisin että 1 sarjan elokuva tulisi aina 2 vuoden välein. Menisi jotain 12 vuotta siihen, että kaikki elokuvat olisivat ilmestyneet. Ja he eivät varmaan voi tehdä niin sillä näyttelijät vanhenisivat... Jatketaan!

Minun piti tänään kertoa kirjoista jotka lainaisin kirjastosta, mutta emme menneetkään. Siispä suunnitelmiin tulee muutos. Olen itseasiassa aika tyytyväinen tähän muutokseen. Heh hee. Aion kertoa jokaisesta Varjojen kaupungit sarjan kirjasta xd.

Ensimmäinen kirja:

15-vuotias newyorkilainen Clary Fray joutuu outojen tapahtumien todistajaksi. Hän näkee teini-ikäisen pojan surmattavan klubilla, hänen kotiinsa hyökkää hirviö ja hänen äitinsä kaapataan. Tapahtumien myötä hän tutustuu Varjometsästäjiin, jotka pitävät yllä järjestystä yliluonnollisten olentojen maailmassa. Kaupungin arkisen todellisuuden laitamilla, tavalliselta kansalta näkymättömissä, elävät kiihkeää elämäänsä haltijat, vampyyrit ja ihmissudet. Jace Wayland on Varjometsästäjien yksinäinen susi, jonka kanssa Clarylla alkaa heti kipinöidä. Yhdessä he ryhtyvät rohkeasti etsimään Claryn äitiä ja Muutoksen maljaa, yhtä kolmesta taikaesineestä, jonka joutuminen vääriin käsiin voi olla kohtalokasta…

 Pidin tästä kirjasta todella paljon. Olin nähnyt teoksen useasti kirjastoissa ja ystävät kehuivat. Olin kuitenkin varautunut ja lopulta nappasin sen mukaani. Onneksi nappasin. Minusta tuli ihan fani. Jace on aivan ihana peroona. Salaperäinen, fiksu ja hauska. En pitänyt Simonita tässä kirjassa, mutta hänen persoonansa muuttui vampyyriksi muututtuaan.

luukaupunki-normal.jpg

Toinen kirja: Enemmän kuin mitään muuta Clary Fray haluaisi kaiken palaavan normaaliksi – ehkä seurustelu Simonin kanssa auttaisi? Mutta Varjometsästäjät eivät päästä häntä otteestaan – varsinkaan heistä hurmaavin ja raivostuttavin, Claryn vasta löytynyt veli Jace. Lisäksi syyllinen Claryn äidin maagiseen koomaan on vaarallinen mielipuoli Valentine, joka lienee Claryn isä. Paremminkin voisi mennä! Sitten joku alkaa surmata New Yorkin haltioita, ihmissusia ja vampyyreja. Lisäksi jo toinen Muutoksen välineistä, Kohtalon miekka, katoaa. Pystyykö Clary estämään pahimman varjojen maailmassa, jossa rakkauteen ei voi luottaa ja jossa valta on vaarallisen viettelevää?

En tiedä miten, mutta rakastin tätä kirjaa melkein yhtä paljon, kuin edellistä. En pitänyt Jacen ja Claryn paikallaan tallaamisesta. Miksi heidän piti korostaa koko ajan sitä sisaruutta? Muuten aivan loistava. Cassandra Clare jatkaa loistavasti ensimmäistä kirjaa!

Kolmas kirja:

Äitinsä hengen pelastamiseksi Claryn on lähdettävä Idrisin Lasikaupunkiin, Varjometsästäjien alkukotiin, ja uhmattava näiden ikuista lakia. Claryn itsepintaisuus ei miellytä Jacea. Idrisissä Clary saa lisää tietoa taustastaan ja löytää yllättävän seuralaisen: vetovoimaisen ja salaperäisen Sebastianin. Varjometsästäjien ainoa selviytymiskeino näyttää olevan liittoutuminen vanhojen vihollistensa alamaailman väen kanssa. Claryn on ehdittävä ottaa haltuun uudet voimansa, ennen kuin tuho on käsillä. Ja mikä onkaan salaperäisistä kohtalon välineistä kolmas?

Okei..Tämä on ehdottomasti lempparini tähän astisista. Yksinkertainen loppu, eikä mikään tunnu silti tylsältä. Vihasin alkua ja rakastin loppua. Niin se menee xd. Pisin myös siitä, että Simonista kerrottiin enemmän. Hänestä muuttui kiehtova persoona. Nortin alla piileksi ihana vampyyri. Onneksi sarja ei jäännyt tähän.

Neljäs kirja: Sota on ohi, ja Clary Fray on palannut New Yorkiin. Hän harjoittelee ahkerasti tullakseen Varjometsästäjäksi, ja Jacesta on vihdoin tullut virallisesti hänen poikaystävänsä.
Mutta sitten joku alkaa murhata Valentinen joukkoihin kuuluvia Varjometsästäjiä, ja uhkana on uusi sota. Lisäksi Clary sysää tahtomattaan liikkeelle tapahtumaketjun, jonka vuoksi hän voi menettää kaiken mitä rakastaa. Myös Jacen.

Love it Love it! Vihdoinkin he ovat pari! Jacen ja Claryn sude oli alussa aivan ihanaa luettavaa. Keskellä harmistuin ja aina välillä huusin täyttä kurkkua, kun en pitänyt jostain lauseesta.(Muistakaa dramaattisuuteni. Älkää tuomitko) Loppussa taas hykertelin tyytyväisenä. Kirja jäi lisäksi niin mahdottoman jännään kohtaan.

Neljäs kirja:

Kun Clary Fray saa vihdoin tavata poikaystävänsä Jacen, hän huomaa kauhukseen, että Lilith-demoni on kietonut Jacen ja Claryn ilkeän veljen Sebastianin kohtalot yhteen, ja että Jacesta on tullut pahuuden palvelija.Clary on valmis tekemään mitä tahansa rakkaansa puolesta, hän on valmis jopa kuolemaan - mutta voiko hän lunastaa Jacen hengen antamalla tämän sielun joutua kadotukseen?

Jälleen kerran ihana. Olenkohan minä hieman huono sanelemaan näitä "kritiikkejä"? No niin. Romantiikkaa tästä ei puuttunut, koska pareja oli enemmänkin, kuin Jace ja Clary. Omalaatuiseen tapaani hykertelin tietyissä kohdissa ja tietyissä hakkasin päätäni tyynyyn. Loppuhuipennus sai jalkani tärisemään oudolla tavalla ja malttamattomana odottamaan seuraavan kirjan ilmestymistä.

Cassandra Clare on nuori newyorkilainen kirjailija, jonka Varjojen kaupungit -sarjan kirjat ovat nousseet heti ilmestyttyään New York Timesin bestseller-listalle. Manhattanin maisemasta inspiraationsa saanut sarja yhdistää vetävällä tavalla nykyaikaa, urbaania nuorten todellisuutta ja myyttisiä ja yliluonnollisia aineksia.

Viides kirja  City of Heavenly Fire ilmestyy englanniksi maaliskuussa 2014! En malta odottaa :)

Bye!