Titanic, vuoden 1997 elokuva

Vuonna 1996 yhdysvaltalainen tutkija Brock Lovett tiimeineen tutkii RMS Titanicin hylkyä etsien ”Valtameren sydän” -nimellä tunnettua kadonnutta timanttikaulakorua. Tiimi nostaa hylystä Caledon Hockleyn kassakaapin, uskoen kaulakorun olevan sen sisällä. Kassakaapista kuitenkin löytyy vain piirros alastomasta naisesta, joka kantaa kaulassaan timanttikorua. Piirros on päivätty Titanicin uppoamisyölle 14. huhtikuuta 1912. Iäkäs Rose Dawson Calvert kuulee piirroksesta, ottaa yhteyttä Lovettiin ja kertoo olevansa kuvan nainen. Rose ja hänen lapsenlapsensa Lizzy Calvert matkustavat Lovettin tutkimusalukselle. Rose kertoo muistojaan Titanicilta ja paljastaa olevansa Rose DeWitt Bukater -niminen matkustaja, jonka uskottiin kuolleen Titanicin upotessa.

Vuonna 1912 17-vuotias ensimmäisen luokan matkustaja, Rose astuu laivaan Englannin Southamptonissa rikkaan kihlattunsa Calin ja äitinsä Ruth DeWitt Bukaterin kanssa. Ruth korostaa Roselle tämän kihlauksen tärkeyttä, sillä vain avioliitto Calin kanssa ratkaisee DeWitt Bukaterien salatut talousongelmat. Rose ei haluaisi naida Calia ja harkitsee itsemurhaa hyppäämällä laivan perästä. Ollessaan aikeissa hypätä, kolmannen luokan matkustaja tyhjäntoimittaja ja taiteilija Jack Dawson estää häntä. Kun Rose löydetään aluksen perästä Jackin kanssa, Rose valehtelee Calille kurkistaneensa reunan yli ”nähdäkseen potkurit” ja meinanneensa tipahtaa vahingossa yli laidan, jolloin Jack pelasti hänet. Kiitollisuudenosoitukseksi ja Rosen vaatimuksesta Cal kutsuu Jackin illallistamaan heidän kanssaan ensimmäiseen luokkaan seuraavana iltana. Jackin ja Rosen välille muodostuu viekoitteleva ystävyys

Calin ja Ruthin kieltäessä Rosea enää tapaamasta Jackia, Rose pyytää Jackia jättämään hänet rauhaan, mutta tajuaa pian haluavansa mieluummin tämän kuin Calin. Jack ja Rose tapaavat laivan keulassa ja ihastelevat auringonlaskua, mikä osoittautuu Titanicin viimeiseksi hetkeksi auringonvalossa. Kannelta Jack ja Rose jatkavat matkaansa Rosen hyttiin jossa tämä pyytää Jackia piirtämään hänestä muotokuvan vain Calilta kihlajaislahjaksi saamansa ”Valtameren sydän” yllään. Myöhemmin kaksikko juoksee pakoon Calin henkivartijaa ja rakastelevat laivan ruumassa. Jatkaessaan pakomatkaansa laivan kannelle, jossa he todistavat aluksen törmäystä jäävuoreen ja sattuvat kuulemaan aluksen päällystön ja suunnittelijan hahmottelevan törmäyksen vakavuutta.

Cal löytää kassakaapistaan Jackin piirroksen sekä ivallisen kirjeen Roselta kaulakkorunsa lisseeksi. Raivoissaan Cal pyytää henkivartijaansa sujauttamaan kaulakorun Jackin takin taskuun. Pian Jackia syytetäänkin kaulakorun varastamisesta, pidätetään ja kiinnitetään käsiraudoilla alemman kerroksen huoneen seinässä olevaan putkeen. Rose kieltäytyy nousemasta äitinsä kanssa pelastusveneeseen, ja etsii sekä vapauttaa Jackin.

Kun Jack ja Rose pääsevät takaisin kannelle, Cal ja Jack suostuttelevat Rosea nousemaan pelastusveneeseen, Calin väittäessä järjestäneensä itselleen ja Jackille paikat toisessa pelastusveneessä. Kun Rose nousee veneeseen, Cal paljastaa Jackille järjestelyn olevan vain hänelle itselleen. Kun Rosen venettä lasketaan, hän ymmärtää ettei voi jättää Jackia ja hyppää takaisin Titanicille. Raivostunut Cal ottaa pistoolin henkivartijaltaan ja alkaa jahdata paria tulvivaan ensimmäisen luokan ruokailusaliin. Panoksien loputtua pistoolista, Cal päivittelee henkivartijalleen, antaneensa Roselle takkinsa, jonka taskussa ”Valtameren sydän” on. Hän palaa laivan kannelle ja pääsee pelastusveneen kyytiin teeskenneltyään olevansa yksinäisen lapsen huoltaja.  Kaikki pelastusveneet ovat lähteneet. Alus katkeaa keskeltä, jonka jälkeen sen perä nousee 90 asteen kulmaan. Titanicin upotessa Jack ja Rose uppoavat sen mukana. Pintaan päästessään Jack auttaa Rosen seinälevyn päälle, joka kestää vain yhden henkilön painon. Roikkuen paneelin reunalla Jack vakuuttaa Roselle että tämän kuuluu kuolla vasta vanhana naisena lämpimässä sängyssä. Sillä välin upseeri Harold Lowe palaa pelastusveneensä kanssa etsimään mahdollisia eloonjääneitä. Rose pelastetaan, mutta Jack on jo paleltunut kuoliaaksi.

Rose ja muut eloonjäneet kuljetetaan matkustaja-alus RMS Carpathialla New Yorkiin, jossa Rose ilmoittaa nimekseen Rose Dawson. Carpahtian kannella Rose piiloutuu Calilta tämän etsiessä kihlattuaan. Myöhemmin Rose saa selville Calin avioituneen toisen naisen kanssa ja perineen miljoonansa, mutta myöhemmin tehneen itsemurhan hävittyään omaisuutensa pörssiromahduksessa

Kerrottuaan tarinansa, vanha Rose menee yöllä kenenkään näkemättä Lovettin laivan perään ja tiputtaa koko ajan hallussaan olleen ”Valtameren sydämen” mereen. Kun hän näennäisesti nukkuu vuoteessaan, kuvat hänen lipastollaan kertovat hänen eläneen vapaata elämää Jackin innoittamana. Viimeisessä kohtauksessa nuoret Rose ja Jack tapaavat uudestaan ja suutelevat RMS Titanicin aulan portaikossa, laivalla menehtyneet ympärillään.

Pääosat: Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet

Ohjaaja: James Cameron

Kesto: 194 min

Titanic-normal.jpg

Meillä on ollut kaverini kanssa jo pitkään puhetta, että tulen heille katsomaan Titanicin. No tänään sitten menin, ja pidimme hyvin hauskat teatteri hetket. Syötiin nuudeleita, popcornia ja sipsiä. En ole nähnyt Titanicia kokonaan vielä kertaakaan, joten tämä oli jännittävä kokemus. Täytyy myöntää, että Rakastuin heti. Uppoamis kohtaus oli tehty loistavasti. Pystyin hyvin uskomaan, että juuri noin se on tapahtunut. Lisäksi tämä "Valtameren sydän" oli todella uskottava tarina. Eihän kukaan tiedä, mitä muistoja ja tarinoita sillä laivalla oli. Näyttelijät olivat loistavia, ja lavasteet näyttäviä. Joka tapauksessa, elokuva pääsi lemppareihini.