Cassandra Clare on julkaissut City of Heavenly Firen tiivistelmän ja tässä suomennos: (kidutusta tämä odottaminen)
 
Kauan odotetussa Varjojen kaupungit - sarjan viimeisessä osassa Clarya ja hänen ystäviään vastassa on heidän suurin kokemansa haaste - Claryn oma veli.
 
Sebastian Morgernstern on liikkeellä, kääntämässä systemaattisesti Varjometsästäjiä toisiaan vastaan. Käyttämällä Pimeää Maljaa hän muuttaa Varjometsästäjiä yön painajaisiksi, repien perheitä ja rakastavaisia erilleen kasvattaakseen armeijaansa.
 
Piiritetyt Varjometsästäjät vetäytyvät Idrisiin, mutta edes Alicanten kuuluisat demonitornit eivät pidä loitolla Sebastiania. Ja kun Nefilit ovat loukussa Idrisissä, kuka suojelee maailmaa demoneita vastaan?
 
Kun yksi kaikkien aikojen suurimmista Nefileistä paljastuu petturiksi, Claryn, Jacen, Isabellen, Simonin ja Alecin täytyy paeta - vaikka heidän matkansa viekin heidät syvälle demoniulottuvuuksiin jonne kukaan Varjometsästäjä ei ole ennen astunut ja josta yksikään ihminen ei ole koskaan palannut...
 
Rakkaus uhrataan ja ihmishenkiä menetetään kammottavassa taistelussa maailman kohtalosta Varjojen kaupunkien jännittävässä päätösosassa.