Kuten olette kaikki varmaan jo huomanneet, olen totaallisen koukussa tähän kyseiseen sarjaan. Lyhyesti pulistuna juoni menee seuraavasti.

Varjojen kaupungit (The Mortal Instruments) - sarja on Cassandra Claren tekemä suosittu kirjasarja. Sen piti alunperin olla trilogia, mutta kirjailija päätti kirjoittaa sarjaan vielä kolme kirjaa lisää. Sarja on kerännyt maailmanlaajuisesti suosiota eri ikäisten lukijoiden keskuudessa. Tarina kertoo teini-ikäisestä Clarysta, joka äitinsä katoamisen myötä sukeltaa maailmaan, josta hän ei voinut aiemmin uneksiakaan. Maailmaan, joka on täynnä ihmissusia, vampyyreja, velhoja ja tietenkin varjometsästäjiä. Claryn rooli yliluonnollisten maailmassa on suurempi kuin hän olisi koskaan kuvitellutkaan.

Sarjassa ilmestyneet kirjat:

Luukaupunki- City of Bones

Tuhkakaupunki- City of Ashes

Lasikaupunki- City of Glass

Langenneiden enkelten kaupunki- City of Fallen Angels

Kadotettujen sielujen kaupunki- City of Lost Soul

Taivaallisen tulen kaupunki- City of Heavenly Fire (ilmestyy englanniksi 27.5.2014, suomen kielinen julkaisu on alustavasti joulukuussa!)

Blogissani ilmoittelen myös sarjan tiennoilta uutisia. Sarjasta on myös tehty elokuva. Elokuva perustuu kirjasarjan ensimmäiseen kirjaan. Suunnitteilla on myös jatkoa. Toinen elokuva perustuu kirjaan Tuhkakaupunki.