The Sims on minun mielestäni ihan paras peli. En tiennyt koko pelin olemassa olosta ennen kuin muutin tänne Turkuun ja eräs kaverini kertoi siitä. Sitä ennen olin ollut sitä mieltä, että on oleassa vain jotain outoja "pue nukke kauniiksi" pelejä. Heti, kun olin päässyt kaveriltani kotiin, aloitin kovaäänisen kinuamisen, että haluan kanssa sellaisen pelin. No sitten Jouluna toiveeni toteutui ja sain kaikki The Sims 2 lisäosat ja kamasetit. Tässä välissä voisi varmaan kertoa, mikä se The Sims on...

The Sims on Maxisin kehittämä ja Electronic Artsin vuonna 2000 julkaisema julkaisemaan The Sims- pelisarjaan kuuluva simulaatiopeli.Maailmanlaajuisesti peliä ja sen lisäosia on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta, näin tehden siitä historian myydyimmän Windows pelin . Sarjaan on ilmestynyt monia lisäosia, jotka ovat Livin’ It Up (myös nimellä Livin' Large), House Party, Hot Date, Lomalla, Lemmikit, Superstar ja Taikaa. Windows-versioille on tarjolla internetissä lukuisia fanien luomia esineitä, kuten esimerkiksi taloja, huonekaluja, vaatteita, lemmikkejä, hiustyylejä, jne.                            Pelille on tehty jatko-osat The Sims 2, The Sims 3 ja The Sims 4.

The Sims 2.

The Sims 2 -pelissä pelaaja perustaa perheen joko valmiina olevaan tai itse luotuun naapurustoonei voi luoda. Pelaaja voi myös pelata pelin mukana tulleilla perheillä. Valmiilla perheellä on jo tontti ja sisustettu talo, sekä mahdollisesti puoliso, lapsia ja ura. Valmiita perheitä on myös naapurustovalikoimassa ja heidät voi asuttaa valitsemalleen tontille.

Jos pelaaja haluaa tehdä oman perheen, hänen täytyy tehdä perheelle vähintään yksi aikuinen tai vanhus-sim. Aikuisen lisäksi voi perheeseen lisätä taaperoita, lapsia, teinejä ja vanhuksia. The Sims 2: Yliopisto -lisäosassa peliin tulee uusi ikäluokka, nuori aikuinen, mutta jotta kyseisen elämänvaiheen voisi pelata, on pelaajan luotava nuori aikuinen yliopistonaapurustossa tai lähetettävä teini-ikäinen sim yliopistoon opiskelemaan.

Perheellä on luomisen jälkeen 20 000 simoleonia (SimCityn rahayksikkö) – poikkeuksena nuori aikuinen, jolla rahaa on 500 simoleonia opiskelujaan varten – sillä hän pääsee itsenäisen elämänsä alkuun. Perhe voi tällä aloitusrahalla ostaa joko valmiin talon tai rakentaa täysin uuden talon tyhjälle tontille. Näistä rahoista pitäisi myös riittää talon sisustukseen, ellei huijaa rahakoodeilla, joilla simin tilille saa halutun määrän rahaa.

Kun perhe on asettunut asumaan, pitää elanto turvata. Teinit, aikuiset, vanhukset ja Lemmikkielämää-lisäosan myötä myös lemmikit voivat käydä töissä. Vanhukset voivat toki myös levätä kotonaan eläkkeen turvin – eläkettä ei tosin kerry, mikäli sim on luotu vanhuksena: tällöin hänen on mentävä "hanttihommiin", joista hän ansaitsee itselleen hieman rahaa. Uravaihtoehtoja on peruspelissä kymmenen: urheilu, liiketalous, rikollisuus, ravintola, lainvalvonta, lääketiede, sotilas, politiikka, tiede sekä löysäily. The Sims 2: Yliopisto -lisäosa tuo peliin arkkitehdin, luonnontieteen, mystiikan ja viihteen urat. Näille työurille pääsevät kuitenkin vain yliopiston käyneet simit. The Sims 2: Vuodenajat -lisäosan mukana tulevat urat seikkailija, ammattivideopelaaja, musiikki, laki, opetus ja journalismi. The Sims 2: Vapaa-aika -lisäosan mukana tulevat urat ovat tanssija, tiedustelu, arkkitehti, meritutkija ja esintyminen.

Pelissä on tarkoituksena johtaa simien elämää hyvään suuntaan, mutta valinta hyvän ja huonon elämän välillä on lähes täysin pelaajalla. Simeillä on toiveita sekä pelkoja, joita pelaaja voi toteuttaa – toiveiden toteuttamisesta sim ansaitsee tavoitepisteitä, pelkojen toteutumisesta sim menettää niitä. Tavoitepisteillä voi ostaa tavoitepalkintoja, joista voi olla hyötyä pelin edetessä.

Simeillä on myös elämäntavoite, jonka voi valita "luo perhe" -tilassa tai kun lapsi kasvaa teiniksi (lapsilla ja taaperoilla on aina kasvutavoite). Tavoitteen voi valita viidestä eri vaihtoehdosta: perhe-, romantiikka-, tieto-, mammona- tai suosiotavoite. The Sims 2:yöelämää-lisäosassa tulevat nautinto- sekä syöpöttelytavoitteet, joista jälkimmäisen voi saada vain tavoitepalkinto mielenmuokkauspalloa käyttämällä tavoitemittarin ollessa liian alhaalla.

Perheisiin voi tulla niin tahallisesti kuin vahingossakin esimerkiksi tulipaloja, kolmiodraamoja ja tappeluita.Peliä ei varsinaisesti voi pelata läpi, sillä perheen elämä voi jatkua vailla päämäärää niin kauan kuin simejä riittää. Vaikka perheen simit kuolisivatkin, pelaaja voi aina luoda uuden perheen ja aloittaa alusta.

Peliin voi myös halutessaan ladata vaatteita, huonekaluja, taloja yms. internetistä esimerkiksi pelin virallisilta sivuilta. Vaatteita voi myös uudelleenvärjätä itse The Sims Body Shopilla, joka tulee The Sims 2:n mukana. Vaatteen tekoon tarvitsee myös kuvankäsittelyohjelman.

The Sims 3

Pelissä noudatetaan aikaisemmista The Sims -sarjan osista tuttua kaavaa, jossa pelaajan tulee huolehtia luomansa hahmon eli simin perustarpeista, mikä on kuitenkin sarjan edellisiin peleihin verrattuna pienemmässä roolissa. Tämä antaa simeille enemmän aikaa liikkua ulkona ja viettää vapaa-aikaa kokonaisen kaupungin kokoisella pelialueella muun elämisen ohella. Simit voivat valita monia erilaisia uria, kuten urheilu-uran ja sotilasuran. Simit kehittyvät urallaan riippuen siitä miten pelaaja vaikuttaa simiin ja sen kykyihin. Pelaaja voi valita mitä sim tekee ollessaan töissä, esimerkiksi tekeekö sim ahkerasti töitä vai seurusteleeko työtovereidensa kanssa. Jos sim tekee työnsä tarpeeksi hyvin ja kehittyy työssään, tämä voi saada ylennyksen, palkankorotuksen tai parantaa suhteitaan pomoonsa. Taidot auttavat simejä uralla, kotona sekä sosiaalisesti. Taitojen kehittäminen on olennainen osa peliä.

Pelialue on pieni kaupunki, jossa on erilaisia asuntoalueita, työpaikkoja ja yhdistyksiä, sekä vapaa-ajan viettopaikkoja joissa simit voivat viettää aikaa. Pelialuetta voi muokata osittain haluamakseen; taloja ja puistoja voi rakentaa itse ja valmiita asuntoja sekä yhteisötontteja voi lisätä haluamilleen paikoille.

Uusiin ominaisuuksiin pelissä kuuluu aiempaa viisaampi tekoäly. Kun pelaaja keskittyy yhteen talouteen, muissa talouksissa simit kehittyvät aiempaa viisaamman tekoälyn ansiosta omin päin; ikääntyvät, menevät naimisiin, hankkivat lapsia, käyvät töissä jne. pitäen kaupungin elävänä. Tämä antaa mahdollisuuden myös seurata simin elämää vaikka tämä muuttaisi pois kotoa. Simeillä on myös matkapuhelimet, joilla he pystyvät ottamaan kuvia sekä soittamaan muille simeille ja palvelunumeroihin. Myös simien raskausaika on tehty aiempaa realistisemmaksi: sim kokee raskauden aikana esimerkiksi pahoinvointia ja selkäkipuja. Simeillä on myös mahdollisuus synnyttää sairaalassa. Myös uutena ominaisuutena pelissä on onnellisuuspisteet, jotka korvasivat The Sims 2:n toiveet ja pelot. Toteuttamalla simien haaveita pelaaja voi kerätä simeille onnellisuuspisteitä ja parantaa heidän mielialaansa. Yksinkertaisimpien haaveiden toteuttamisesta saa vain vähän onnellisuuspisteitä, kun taas suurien, huomattavasti simin elämään vaikuttavien haaveiden toteuttamisesta voi saada erittäin paljon onnellisuuspisteitä.

19. maaliskuuta 2008 Electonic Arts paljasti lisää uudistuksia peliin, joihin kuului myös naapuruston tutkiminen. Ensimmäistä kertaa pelisarjassa pelaajan simit voivat avoimesti kulkea kotiensa ulkopuolella. Kuljeskelun voi suorittaa joko jalan, polkupyörällä, autolla tai taksilla. Samalla ilmoitettiin, että pelissä ei olisi enää latausikkunoita. Peliin voi ostaa tavaraa SimPoints-pisteillä pelin verkkosivuilta. Internetin kautta pelaajat voivat myös vaihtaa tavaraa muiden pelaajien kanssa ja laittaa sivustolle itse muokkaamiaan esineitä, joita toiset pelaajat voivat ladata ilmaiseksi.

The Sims 4

The Sims 4 on The Sims -elämäsimulaatiopelisarjan neljäs osa. Electronic Arts julkisti pelin 6. toukokuuta 2013, ja peli julkaistaan vuonna 2014 Microsoft Windowsille ja OS X:lle.

Rakastan tätä peliä niin paljon! Itselläni on The Sims 1, mutta ei mitään lisäosia. Minulla on myös The Sims 2 kaikkine lisäosineen ja The Sims 3 omistan sekä muutaman lisöosan. En halua hankkia siihen kaikkia, kun kone hidastuu, mutta ostan mielenkiintoisimmat. Nyt jouluna toivon lahjaksi Yliopistoelämän, Paratiisisaaren ja Tulevaisuuteen lisäosat.

the%20sims%201-normal.jpg

The%20sims%202-normal.jpg

The%20sims%203-normal.jpg

The%20sims%204-normal.jpg

Tälläinen postaus tänään xD Bye!